top of page

De helende kracht van tekenen

Oh jee, de eerste lezers klikken al weer weg, weer zo'n zweef-verhaal! Ja, nee! Mis. Als ik ergens niet van houdt dan is het gezweef. Leuk als je het leven niet helemaal trekt maar ikzelf blijf liever met beide benen op de grond, zet m'n schouders eronder en buffel door. Dus geen gezweef hier, je kunt rustig verder lezen, geen eng gedoe.

Wel een tip die je kunt uitproberen, ben je hyper, zit je niet lekker in je vel, loop je grommend rond en houdt je van tekenen? Kruip dan achter een potlood en een velletje papier en probeer bijvoorbeeld eens een tak met bloemen te tekenen zonder onderweg dat potlood op te tillen. Vereist wat fustratie maar na een tijdje zit je erin. Je moet nl. maar doorgaan en kunt niet stoppen omdat dat potlood niet van het papier mag. Gedaan? of eerst verder lezen?

Goed als je het gedaan hebt, gebeuren er 3 dingen, na het gefustereer en gedoe krijg je 'm door en krijg je er systeem in. Op het moment dat je het potlood optilt ben je 1. blij (dat je klaar bent)2. trots(dat het gelukt is) 3. een stuk ontspannener, soms ook nog punt 4. Ik wil dit nog eens doen want dat kan nog mooier(in dat geval heb je de smaak echt te pakken en ben je ook nog erg fanatiek)

Blij, trots en ontspannen, van een blaadje en een potlood...hmhm. stom he. Maar zo werkt het wel. Dit is waarom creatieve dagbesteding dus werkt, als je dat tekenen een beetje onder de knie krijgt dan ben je trots op jezelf, daar krijg je zelfvertrouwen van, je gaat uitdagingen kiezen om jezelf nog meer te leren en verder te komen en dat ontspannen ochtendje, middagje of avondje in de week helpt je aan andere dingen denken, ergens anders tegen aan kijken maar vooral om anders tegen jezelf aan te kijken. Daar helpen wij je trouwens ook bij hoor, wij zijn van de kopjes koffie en de schouderklopjes maar ook van de schoppen onder je kont en je uitdagen als je dat nodig hebt. Dus ben je in een gat gevallen, heb je nare dingen meegemaakt, zeurt je therapeut, dokter o.i.d. dat je "eruit"moet en een dagbesteding moet gaan zoeken dan kan creatieve dagbesteding een oplossing voor je zijn.

Ok, dat klonk niet zo zwevering als de bovenregel lijkt , toch?

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page